Byta elcentral

 

Idag är man beroende av god elförsörjning, samtidigt som olika elproblem vållar såväl personskador som egendomsskador. Livslängden på en elcentral varierar och byts vanligtvis ut efter 30-50 år. Detta för att kunna uppfylla dagens krav på elsäkerhet. Vid utbyte av stigaren
rekommenderas även att byta elcentralen till en modernare modell som är mer säker och är utrustad med automatsäkringar, jordfelsbrytare samt reservplatser.

 

 

 

 

Vi hjälper dig att byta ut din elcentral

Eldesign i Göteborg är en elfirma i Göteborg med lång erfarenhet av projektering vid olika elinstallationer och reparationer. Varje installation och montage utförs av företagets rutinerade elektriker. 

för din säkerhet

Byt till en ny elcentral för din säkerhet och ökad bekvämlighet. När din elcentral byts ut får du en
säkrare elanläggning med jordfelsbrytare. Vi hjälper till med både leverans och montering av den nya elcentralen. Tack vare nära kontakt och samarbete med olika grossister borgar det för snabba leveranser av kvalitativt material. Vi svarar gärna på frågor kring byte av elcentral. Kontakta oss gärna om ni känner att de skulle vara dags att byta central.

Hur fungerar en jordfelsbrytare


Det finurliga med jordfelsbrytare är att de kan känna av avvikelser i strömstyrkan som vanliga säkringar inte kan, exempelvis om en apparat blivit strömförande eller om en människa får i sig ström från exempelvis ett lamputtag. Jordfelsbrytaren reagerar då blixtsnabbt och slår ifrån
strömmen på bråkdelen av en sekund, vilket förhindrar
att människor får i sig så mycket ström att det blir farligt.

 

 

arbetet måste utföras korrekt

En jordfelsbrytare måste alltid installeras av en behörig elektriker. En felaktigt installerad jordfelsbrytare fungerar inte som den ska och kan leda till allvarliga olyckor eller dödsfall om man förlitar sig på att den fungerar. En behörig elektriker behöver naturligtvis även anlitas vid byte av det gamla proppskåpet mot en moderna elcentral.

 

 

 

Vi jobbar med elkraft på ELDESIGN

Vi som arbetar med elcentraler och elkraft på Eldesign har lång erfarenhet. Vi är vana att planera byten av äldre centraler och såklart även nyinstallationer. Vi installerar allla märken på marknaden, men främst Hager och Schneider Electric. När en ny elcentral planeras gör vi allt för att anläggningen ska bli säker. Den planeras i detalj så att kunden ska få en elanläggning som fungerar i längden.