Badrum

Många badrum förtjänar en ordentlig uppgradering – och badrum har ett naturligt behov av att renoveras med jämna mellanrum. Ofta passar man på att göra insatsen när det ändå är dags för stammar att bytas, men allt oftare för att man helt enkelt tycker att rummet känns hopplöst omodernt och inte ger själen det man vill ha av en plats som ska spegla känslan av renhet och fräschör. Armatur och andra elinstallationer gör en stor del av jobbet; lampor ska lysa med rätt
sorts sken och eluttag kan behöva installeras. Likaså behövs fläktar och kanske golvvärme. Vi hjälper dig med elinstallationen i badrummet.

Avslappning för alla sinnen

Badrumsbelysningen är oftast ganska kall och skarp. Dim to warm-tekniken gör att färgtemperaturen ändras så att ljuset blir varmare när ljusstyrkan dimras ned, precis som en vanlig glödlampa. Eftersom dessa lampor dessutom har hög färgåtergivning (Ra 90) utgör de perfekta för badrummet.

Bra belysning till badrummet innebär också bra ljus till sminkning och kroppsvård. Lampor på båda sidor om spegeln brukar ge ett snällt bra ljus.

Det är viktigt att välja belysning som är avsedd speciellt för badrum. I bad- och duschrum får du som privatperson inte göra några elektriska installationer på egen hand. Det är lag på att elinstallationer görs av behörig elektriker och att belysningen har rätt IP-beteckning, rätt säkerhetsklass. IP-beteckningen visar hur mycket fukt och väta som produkten tål. 

Läs mer på Elsäkerhetsverkets hemsida, elsakerhetsverket.se

Eldesign är vana att göra elinstallationerna i badrum. Kanske ingår badrumsrenoveringen i enstörre renovering. Eller så vill ni bara ha hjälp med att ansluta efter din egen renovering. Kontakta Eldesign i Göteborg så hjälper vi till på bästa sätt.

Vi renoverar badrum i och kring Göteborg:

Centrum, Kungälv, Västra Frölunda, Partille, Lerum, Torslanda, Hisings Backa, Askim, Lindome, Mölnlycke, Floda, Landvetter, Surte, Kode, Allingsås, Älvängen, Onsala, Särö, Näset, Kungsbacka, Möndal, Kållered, Hisingen.