restaurang

 

Vi äter med fler sinnen än smaken, inte minst med ögonen. Genom att skapa rum i rummet, en
trivsam stämning och rätt inramning blir helhetsintrycket bättre bestående och mer trivsamt. Det
blir helt enkelt en plats man gärna återkommer till.

 

 

 

Är du arkitekt eller inredare 

 

Behöver du hjälp med belysning till ditt projekt. På Eldesign i Göteborg är vi vana med restaurangprojekt. Vi monterar ofta skensystem, pendlar och downlights. I en restaurang är det bra med flexibilitet - bord flyttas ofta och dekorationer byter plats, då är skensystem perfekta. Ledlister är vanligt och helt nödvändigt för att lyfta fram inredningen.

Är du arkitekt eller inredare 

Vi tecknar ett enkelt underhållsavtal, i avtalet ingår regelbundna besök i er restaurang för att kontrollera att er belysning fungerar som den ska, vi byter defekta lampor etc.

Riktbara spotlights

 

Riktade spotlights monterade på skena ger en flexibilitet eftersom det går att flytta dem längs skenan och rikta dem dit man behöver ljuset. Väldigt användbara för att rikta på menytavlor och annan information man vill att kunderna skall läsa. Om restaurangen har självservering, rikta ljus rakt ner där kunden skall ta mat. Även på salladsbufféer, bord med dricka och andra ställen. Bra ljus förstärker upplevelsen och ger fokus på de element som kräver fokus. Det är restaurangens jobb att leda kunderna rätt och skapa känslor hos besökaren.

Miljö

 

En viktig aspekt när du planerar belysning är vilken inverkan dina beslut kommer att ha på vår miljö. Att göra en komplett livscykelanalys av de olika enheterna i en belysningsanläggning, alltså ta reda på hur varje produkt påverkar miljön, är ett mycket komplicerat och
omfattande arbete. Men flera sådana analyser är gjorda och visar att 90 % av miljöpåverkan från en belysningsanläggning kommer från energianvändningen under livstiden. Därför är det allra viktigaste miljöbeslutet att välja en så energieffektiv lösning som möjligt.

Ljussystem

 

Ofta fås mycket av ljuset i en restauranglokal från designlampor i form av pendellampor och vägglampor. Spotlights på Global Trac skena fungerar bra för att förstärka allmänljuset där detta behövs. Använd också riktat ljus för att lysa upp er inredning i olika delar av lokalen.

Vi som jobbar med ljusdesign på ELDESIGN

Vi som jobbar med ljus på Eldesign i Göteborg har erfarenhet från många olika typer av anläggningar. Vi applicerar erfarenheterna från ena projektet i nästa osv, detta ger kunden ett mervärde. Våra elektriker använder sig av så kostnadseffektiva lösningar som möjligt och miljön finns alltid med som en ledstjärna när en ny anläggning planeras.